Відвідувачі
170
Статті
943
Перегляди статей
265641

Харчування школярів – один із ключових пріоритетів НВК

Проблема харчування, а отже, і здоров’я, учнів останнім часом набула особливої актуальності. Тому культуру здорового харчування необхідно прищеплювати з самого дитинства. Ці нескладні правила допоможуть зберегти, а в подальшому – забезпечити здоров'я і нормальний розвиток дитини.

Обідній стіл накрито. Одночасно в шкільній їдальні обідає 96 учнів.  Всього харчується 412.

У навчальному закладі розроблено ряд заходів для зміцнення матеріально – технічної бази їдальні, удосконалення різноманітності раціону харчування, виховання культури прийому їжі, пропаганди здорового способу життя. Кухарі Кучеряну М.Д., Цинтар В.М. та робітниця Шнайдер М.Г. за допомогою батьків, зробили євроремонт у залі столової,  харчоблоці та підсобних приміщеннях.

Є певні категорії дітей харчуються безоплатно. Це діти – сироти,  діти, що знаходяться під опікою, діти, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, учні 1 – 4 класів, діти, що потребують дієтичного харчування. Харчування дітей, які не належать до зазначених категорій,  здійснюється за готівку.

 

Медсестра Яворенко Н.П. слідкує за дотриманням санітарних правил, здійснює постійний контроль за якістю їжі, сировиною та технологією приготування страв, веде документацію з харчування. У «Журналі  бракеражу сирої  продукції» медична сестра під час  приймання кухарем продуктів харчування та продовольчої сировини, які надходять до закладу, контролює їх безпечність та якість за  термінами реалізації і умовами зберігання. Для контролю за виконанням затвердженого  набору продуктів медсестра веде Журнал обліку виконання норм харчування. На підставі  даних цього журналу кожні десять днів проводиться аналіз якості харчування. 

Комірник Цинтар В.М.  Регулярно, один раз у 2 – 3 дні надаються заявки на продукти, які необхідні для готування їжі, згідно перспективного  двотижневого меню.  При цьому суворо дотримуються термін реалізації та умови зберігання продукції, що швидко псуються. Бракераж сирої продукції здійснюється  кухарем Кучеряну М.Д. з  залученням медичного працівника закладу Яворенко Н.П.  

 

 

Від батьків висловлюються позитивні відгуки про харчування в НВК та подяки працівникам кухні  Цинтару В.М., Кучеряну М.Д., Шнайдер М.Г.

 

Особлива увага приділяється харчуванню дітей дошкільної ланки НВК    З чотирьохрічного віку дітей навчають чергувати під час приймання їжі з використанням санітарного одягу, сервірувати столи і збирати використаний  посуд. Кожна група  має свій куточок чергових, де знаходяться  фартушки, косинки для чергування.  Графік чергування діти визначають за малюнками, що розміщені у кишеньках куточка чергових. Кожна дитина має свій малюнок.